tisdag 11 november 2014

Tema Höstmat

 

Hej på er! Nu är vi här igen! Vi har haft en riktig budgethöst och för det mesta köpt de billigaste råvarorna, eller sett till att använda slut på det vi haft i skafferi och frys. Därför har det blivit många repriser och inte så rolig mat alltid och vi har inte uppdaterat bloggen på länge. Men nu är det dags att uppdatera, här kommer en temavecka med riktigt höstig mat! (Kolla gärna också in de tre mini-teman som nyss lades upp med isländskt, japanskt och meze.)

Maträtter under Temat "Höstmat":
* Ugnsstekta grönsaker (se nedan)
* Höstbröd med äpple och morot
* Enkel spenatsoppa
* Fylld paprika
* Kokosstuvat rödbetsris
* Stekt gröt-dessert med plommonkräm
* Caesarsallad
* Potatiskaka, salta bönbiffar och pumpa






Vad som gör mat till just "höstmat" är kanske inte alltid lätt att säga, men för vår del har det varit lite tanke på vad som är säsongsbetonat och väldigt mycket efter vad som ser höstigt ut med fina färger och så. Här nedan är en fin tallrik på ugnsrostade grönsaker som vi doppade i lite ketchup och färdig dressing. Bara att skära upp, lägga i olika mindre ugnsformar och hälla över lite olja, citron och salt. Ta ut och provsmaka då och då för att se när de är perfekta i konsistens och smak. Så enkelt kan det vara att göra en enkel och supergod hösträtt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar