fredag 22 augusti 2014

Lax med fröpesto

 

Första rätten vi gjorde på vår frövecka var ugnsbakad lax med pesto. Eftersom Hanna är allergisk mot de flesta nötter gör vi alltid pesto på frön (det vill säga melonkärnor). Den här peston är lite speciell då den inte innehåller basilika utan istället spenat och vitlök. Nyttigt och gott! OBS: Peston passar även bra att äta direkt med pasta och det fungerar att skippa osten om man vill ha det veganskt.


Lax med fröpesto

Ingredienser:
Lax
100 g spenat
1 dl melonkärnor (går tyvärr inte att bara ta kärnor från en melon, men Risenta har bra osaltade melonkärnor på påse, finns i affären bland frön och gryn)
50 g hårdost
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
1. Pressa vitlök och stek ihop med spenaten. Salta och peppra.
2. Mixa den stekta spenatröran tillsammans med fröna och osten till en jämn pesto.
3. Skär laxen i lagom bitar och lägg ut på en plåt. Bred över lite pesto på varje bit.
4. Stek i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller tills laxen verkar klar.
5. Vi åt laxen tillsammans med risoni och melon, men det fungerar fint med ris/couscous/potatis också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar