Frukt och bär är bästa godiset! Men det är också riktigt speciellt och gott som ingrediens i matlagning! Den här veckan har vi lagat några maträtter som innehåller olika frukter. Alla mycket värda att prova!
Fruktveckans recept:
Regnbågssmoothie (se nedan)
Pärongryta
Hannas ananasgratäng
Maharadjans favoritsoppa (soppa med äpple)
Linssoppa med aprikoser
Recept från andra temaveckor som innehåller frukt:
Mat:
Kao phat sapparot - stekt ananasris
Laxsallad med äpple
Waldorfsallad
Melonsallad med senapsdressing
Lovisas goda mango-chutney
Efterrätt:
Mangoglass med kokosmjölk
Lovisas knäckiga äppelpaj
Crostata di marmellata
Supersmoothie (+smoothietips)
Regnbågssmoothie
Ingredienser:
Första lagret: 1 dl blåbär + 1 dl
turkisk yoghurt
Andra lagret: 2 kiwis + 0,5 dl hackad
spenat + 0,5 dl turkisk yoghurt
Tredje lagret: 2/3 banan + 1 dl mango
Fjärde lagret: 1/3 banan + 1 dl mango
+ 0,5 dl apelsinjuice + 1 hallon
Femte lagret: 1,5 dl hallon + 0,5 dl
vatten
Gör så här:
* Mixa ett lager i taget och lägg upp
i stora glas.
* Lägg i försiktigt med en sked om du
vill få snygga ränder och fokusera på kanterna av glaset.
* Ska drickas med sugrör för bästa
effekt! Manövrera sugröret och drick på olika höjder för en
spännande smakupplevelse!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar