fredag 22 augusti 2014

Supersmoothie!

Ja! Vi älskar smoothies! :D De är så gooda och mjuka och saftiga och fruktiga och saftiga och fulla av energi och färg och vitaminer och glädje!

Idag blev det en "supersmoothie" innehållandes 5 sorters frukter, 5 sorters fröer och hela 7 sorters bär! Nyttigt, uppfriskande och superdupergott!




Receptet för denna är enkelt. Mixa bara ihop alla möjliga frukter, bär och fröer du har hemma. Tillsätt eventuellt lite vätska, tex havredryck och en sked flytande honung. Vips så har du det perfekta mellanmålet.

Tips för dig som vill göra goda smoothies:

1. Investera i en bra matberedare eller mixer. Stavmixer är bökigt och klarar inte alltid av frysta frukter och hårda frön.

2. Fyll frysen med frukt och bär! Vi har nästan alltid frysta paket med blåbär, hallon och mango i det nedersta frysfacket. Det fyller vi på när det tar slut på samma sätt som vi fyller på med mjölk och bröd. Annorlunda frukter som ananas och kiwi är också goda att hacka och frysa in eller mixa direkt.

3. Satsa på bananer! Bananer gör alla smoothies lagom söta och ger den perfekta konsistensen. Köp bananer, skiva upp och frys in i fryspåsar så kan du lätt hälla i några bananskivor när du vill!

4. En supersmoothie med många olika sorters frukter och bär är gott, men det är också kul att prova hur två eller tre ingredienser smakar tillsammans. Prova alla möjliga kombinationer för att hitta din favoritsmoothie!

5. Om de flesta ingredienserna är frysta kan det vara bra med lite vätska (om man inte vill ha glass förstås). Yoghurt är en klassiker, men det blir lika gott med lite mjölk, kokosmjölk, havredryck eller varför inte någon juice!

6. Förutom olika fröer (sesamfrön är en favorit här!) passar havregryn och kokos bra i smoothien!

7. Avsluta alltid med att smaka av! Vill du ha den sötare, ha i lite honung! Smakar den inte så mycket - ha i lite citronsaft för att pigga upp den!

8. Sugrör. Extra stora. Och stora glas och glasunderlägg och parasoller och pinnar och figurer och dekorationer! Wihoo! Än är inte sommarn slut! Passa på och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar