fredag 22 augusti 2014

Morotskaka med pumpafrön

Den här morotskakan är sagolikt god! :D Och vilken tur då att den faktiskt innehåller en hel del nyttigheter också! Pumpafrön är de mest magiska och näringsrika fröna och gör denna kaka ännu mer fantastisk än den redan är!




Morotskaka med pumpafrön:

Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
4 dl morötter
4 dl mjöl
1 dl pumpafrön
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
För glasyren:
200 g färskost
100 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Vispa ägg och socker.
3. Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan ihop allt.
4. Smörj och bröa en form, ungefär hälften så stor som en hel plåt. (tips: mortlade frön eller majsmjöl går bra istället för ströbröd)
5. Baka i ugnen ca 30 minuter eller till kakan blivit fast och inte kletar av sig när du sticker en sticka i den.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren (tänk på att smöret gärna ska ha stått framme ett tag) tex i en mixer eller med elvisp. Vänta tills kakan har svalnat innan du brer över glasyren.
7. Strö massor av pumpafrön på toppen så blir det knaprigt och gott! Mums!
8. Tips! Ät inte allt på en gång, utan spara lite i kylskåpet till nästa dag. Kakan är dubbelt så god när den stått till sig och blivit lite saftigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar