fredag 22 augusti 2014

Proteingröt med blåbär

Gröt är gott och känns nyttigt och mättande i magen! Extra nyttigt och mättande blir det med det här receptet där man blandar ner ägg, fröer och blåbär i gröten. Ägg i gröt? Ja det låter kanske konstigt men det blir krämigt och gott! Och det är faktiskt inte ägget som står för det mesta av proteinet i denna proteinbomb. Nej för havregryn, linfrön och sesamfrön har alla högre proteinhalt än ägget. Det ni!





Proteingröt med blåbär

Ingredienser (2 portioner):
2 dl havregryn
1/2 dl linfrön
1 msk sesamfrön
En nypa salt
1 ägg
1/2 dl blåbär (frusna eller färska spelar ingen roll)

Gör så här:
1. Koka upp havregryn, fröer och salt tillsammans med 5 dl vatten. Låt puttra ett par minuter.
2. Ta kastrullen från spisen och kläck i ägget. Rör om ordentligt och låt stå en halv minut på eftervärmen på plattan medan du rör om.
3. Häll i blåbär och rör om.
4. Serveras gärna med mjölk/havredryck och lite sirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar