De här
gröna biffarna går snabbt att göra och är riktigt goda. Lovisa
som inte brukar gilla ärtor tyckte de var supergoda! Kanske för att
ärtorna inte kokas så länge utan bara förvälls innan de steks
till biffar.
Gröna ärtbiffar
Ingredienser:
500 g gröna ärtor
1 tärning grönsaksbuljong
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk mjöl
1 tsk timjan
1 tsk salt
Gör så här:
1. Lägg ärtorna i vatten tillsammans
med en buljongtärning och koka upp.
2. Häll av vattnet ordentligt och mixa
ärtorna med ägg, mjöl, vitlök och kryddor.
3. Smält smör i pannan, lägg ut
smeten med en sked och stek på hög värme några minuter.
4. Ät med potatismos!
Detta receptet ska jag nig prova. Med koka upp menar du då att man ska ta av dem från plattan precis när vattnet börjat koka och inte koka dem en längre stund?
SvaraRaderaJa! Precis! :)
RaderaSka det verkligen vara tre ägg?
SvaraRadera