Ibland är svamp på extrapris och då
blir det lyxig risotto! Vi funderar på att byta ut vitt ris mot
råris i alla rätter vi gör, det är mycket bättre för kroppen
och dessutom väldigt gott och tuggigt!
Svamprisotto
Ingredienser:
Ingredienser:
4 portioner råris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Svamp (räcker med ca 5-10
champinjoner)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk japansk soja
Gör så här:
1. Koka råriset enligt anvisning.
2. Hacka och stek lök och vitlök i
olja.
3. Hacka svampen och ha i. Krydda med
salt, peppar och japansk soja.
4. Stek länge, tills svampen inte är
så vattnig längre.
5. Vispa ihop mjöl och mjölk och häll
i. Låt koka upp.
6. Häll i riset och låt allt puttra
ihop i några minuter. Ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar